Wat Kost Een Airco-installateur - Rcotec thumbnail

Wat Kost Een Airco-installateur - Rcotec

Published Dec 21, 21
6 min read

Airco Dimensioneren: Waarop Letten En Hoe Best Berekenen? - Rcotec

Rcotec - Offerte Airco - Installatie - Onderhoud Sinds 1991 HVAC Specialist van BeNeLux & Frankrijk

R-Cotec

Slekkenstraat 4, 9120 Beveren
+3232304624
hvac installateurs Grobbendonk

Gratis offertes: Vergelijk airco installateurs Via onderstaand offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij de beste airco installateurs in jouw regio. Vergelijk de offertes aandachtig, want je kan er heel wat geld mee besparen op je installatiekosten. Geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, ! Wie op zoek is naar een airco, die maakt vaak z'n keuze op basis van vele verschillende factoren.

Niet alleen zal de prijs bepalen of je überhaupt een airco koopt, maar ook welk model je kiest, en welke opties dit model moet hebben. Welke modellen van airco's zijn er allemaal te verkrijgen, en wat is de gemiddelde prijs voor elk model? Op basis van welke factoren wordt de prijs van een airco bepaald? In dit artikel: Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken? Een nieuwe airco plaatsen? Vraag prijzen op! Geen zin om zelf een installateur te zoeken? Wij doen het voor jou! Gun jezelf een heerlijk koele woning dankzij een airco! Nooit meer wakker liggen tijdens een zwoele zomernacht? Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen! Op zoek naar verkoeling op een hete zomerdag? Terug kunnen slapen tijdens een zwoele nacht? Wacht niet langer om een airco te plaatsen! Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Elk van deze airco's bevindt zich in een andere prijsklasse, ook al omdat ze andere opties en andere voordelen hebben. Laten we dus elk type airco eens overlopen, en ontdekken aan welke prijs je je mag verwachten bij elk type. Type airco, Prijs (inclusief montage) Vaste airco (monoblock)1. 200€ à 3.

Airco Installeren - Airco Installateur In Uw Buurt - Rcotec

Dit biedt talrijke voordelen, omdat je zo geen ruimte hoeft te voorzien voor die buitenunit. Dit betekent dat de installatie van dit type toestel veel vlotter gaat. Het nadeel van dit type airco, is dat de lawaaierige onderdelen in de binnenunit zitten. Hierdoor is een monoblock iets luidruchtiger dan een split airco.

Airco Installateur MaldegemAirco Bedrijf Beveren


Vaste airco (split) © Shutterstock - De buitenunit van een split airco Wat de vaste airco's betreft, kan je naast een monoblock airco ook nog kiezen voor een split airco. Ook in dit geval zal de binnenunit vast aan de muur of aan het plafond worden bevestigd. Het verschil met de monoblock airco is dat de split airco wel een buitenunit heeft.

Het nadeel van een split airco is dat de montage iets complexer is. Hierdoor is ook de prijs voor een split airco iets hoger dan die voor een monoblock airco. Je kan makkelijk meerdere binnenunits koppelen aan één enkele buitenunits. Wanneer je meerdere binnenunits plaatst, zal de prijs uiteraard ook hoger liggen.

Airconditioning Installeren In 2022: Gratis Offerte Door Een Hvac Specialist - Rcotec

Het voordeel van dit type aircotoestellen is uiteraard dat ze veel flexibeler zijn, in die zin dat ze veel lichter zijn, van wieltjes voorzien zijn, en dus makkelijker te verplaatsen zijn. Mobiele airco's zijn in de praktijk altijd monoblock airco's. Ze bestaan uit slechts 1 enkele unit, en zijn voorzien van een afvoerslang die de warme lucht naar buiten blaast.

Het nadeel is wel dat er langs deze weg terug warme lucht naar binnen komt. Mobiele airco's zijn vaak kleiner, en hebben ook een kleinere capaciteit. Ze hebben niet zo'n groot koelvermogen als de vaste airco's, ook al omdat je een raam of deur moet openhouden voor de afvoerslang. Omwille van hun lagere koelvermogen, maar ook omwille van het feit dat je ze niet moet monteren, zijn mobiele airco's ook veel goedkoper dan vaste airco's.

Airco Installateur LovendegemAirco Installateur Berlare


Wat bepaalt de prijs van een aircotoestel? Je ziet dus soms grote verschillen in prijs tussen de verschillende aircotoestellen. Waar komen deze verschillen vandaan? Welke factoren bepalen de prijs van een aircotoestel? Een overzicht! Bij een split airco wordt een binnenunit gekoppeld aan een buitenunit. Aan elke buitenunit kunnen echter meerdere binnenunits gekoppeld worden, voor het geval je in meerdere ruimtes een vaste binnenunit wil plaatsen.

Airco Kopen En Laten Installeren In 2022? - Rcotec

Reken op een extra kost van zo'n 800 à 1. 000€ per bijkomende binnenunit. De kenmerken van het toestel zullen ook een bepalende factor zijn voor de prijs. Het vermogen van het toestel is hier bijvoorbeeld maar één van. Het vermogen bepaalt in hoeverre een airco een bepaalde ruimte kan koelen.

Deze zijn logischerwijze iets duurder. Ook andere kenmerken bepalen de prijs. Denk maar aan het geluidsniveau of het energielabel. Wil je een stiller of een zuiniger toestel, dan zal deze meer kosten. Ook de manier waarop de airco gemonteerd moet worden, zal een invloed uitoefenen op de prijs. Een vaste airco is duurder dan een mobiele airco, omdat de vaste airco netjes gemonteerd moet worden door een installateur.Bij dit laatste type wordt de binnenunit netjes in de muur of in het plafond gemonteerd en mooi afgewerkt met een rooster, waardoor de airco nauwelijks te zien is. De complexere montage van dit type airco's zorgt uiteraard voor een hogere prijs. © Shutterstock - Een inbouw airco in de slaapkamer In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een .

Airco Kopen En Laten Installeren In 2022? - Rcotec

Airco Installateur LebbekeAirco Bedrijf Evergem


Het lagere BTW-tarief van 6% lijkt weinig, maar kan toch een groot verschil maken op de uiteindelijke factuur. Een airco dient uiteraard in de eerste plaats om te koelen. Maar bij de betere aircotoestellen kan je tegenwoordig kiezen voor bijkomende opties. Zo hebben vele aircotoestellen ook de mogelijkheid om te verwarmen in de winter.

Andere airco's spelen dan weer in op het gebruiksgemak, door bijvoorbeeld een bediening via afstandsbediening te voorzien. Een airco met veel opties is natuurlijk leuk, maar de opties verhogen natuurlijk ook de prijs. Stel je dus op voorhand goed de vraag of je al deze opties nodig hebt. Net zoals bij vele andere productcategorieën heb je ook bij aircotoestellen merken van lagere kwaliteit en van hogere kwaliteit.

Tot slot speelt ook de keuze voor een bepaalde installateur een rol. Niet elke installateur hanteert immers dezelfde prijzen. Net daarom is het belangrijk om , en hun prijzen te vergelijken. Gratis offertes: Vergelijk airco installateurs De prijs voor de montage van een aircotoestel kan sterk verschillen van installateur tot installateur.

Verbruik Airco: Wat Zijn De Airconditioning Energiekosten? - Rcotec

Dat kan via ons offerteformulier. Je ontvangt offertes van meerdere installateurs en je kan hun prijzen vergelijken. Je kan zo tot wel 35% besparen op je factuur. Je hebt dus niets te verliezen.

Deze site maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Bij gebruik van onze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer

Overweeg je een airco te installeren? Gezien de stijgende energieprijzen wil je natuurlijk graag eerst weten hoeveel elektriciteit zo’n systeem verbruikt. Helaas valt daar vaak moeilijk een getal op te plakken. Het energieverbruik van een airco hangt namelijk af van verschillende factoren. In dit artikel vertellen we je welke elementen een rol spelen en hoe je het energieverbruik van een airco kunt inschatten.

Prijs Design Airco + Kostprijs Laten Plaatsen In 2022 - Rcotec

Er bestaan heel wat verschillende systemen om je woning ’s zomers fris te houden, denk maar mobiele en vaste airco’s, omkeerbare en niet-omkeerbare systemen, split- en multisplit-airco’s. Van al deze systemen vind je het elektrisch vermogen, dat wordt uitgedrukt in watt (W) of kilowatt (k, W), makkelijk terug in de documentatie van de fabrikant.