Samsung Airco Prijs - Installatie - Offerte thumbnail

Samsung Airco Prijs - Installatie - Offerte

Published Dec 18, 21
6 min read

Mitsubishi Electric Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Rcotec - Offerte Airco - Installatie - Onderhoud Sinds 1991 HVAC Specialist van BeNeLux & Frankrijk

R-Cotec

Slekkenstraat 4, 9120 Beveren
03 230 46 24
airco installateur Ninove

Een airco zonder buitenunit, ook wel bekend als monoblock airco, is vooral geschikt voor het koelen van één ruimte. Dit soort airco is zowel in een vaste als een mobiele variant beschikbaar. In dit artikel vind je de voor- en nadelen en prijzen van airco’s zonder buitenunit. Voordelen 1) Je hoeft aan de buitenzijde van je woning of kantoor geen plaats te voorzien voor een buitenunit.

Het vormt dan zowel een functionele als esthetische meerwaarde in de ruimte. Een vaste airco zonder buitenunit kan bijvoorbeeld eenvoudig aan een wand of plafond bevestigd worden zodat hij niet te veel opvalt. 3) De installatie van een vaste monoblock airco wordt niet bemoeilijkt door het moeten verbinden van verschillende units.

Sinclair Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Samsung Airconditioning Prijs - Installatie - OfferteGeneral Airco Prijs - Installatie - Offerte


Nadelen airco zonder buitenunit 1) Aangezien de airco uit één unit bestaat, bevindt de lawaaierige compressor er zich ook in. Je zal bij een monoblock airco dus iets meer hinder ondervinden van het geluid dan bij split airco’s. Deze hebben namelijk een binnen- en buitenunit. De lawaaierige onderdelen zitten in de buitenunit, wat binnen minder last veroorzaakt.

2) Er moet bij mobiele airco’s zonder buitenunit telkens plaats voorzien worden voor de afvoerslang. Deze zorgt voor de afvoer van de warme lucht. Dit kan via een raam of een deur gebeuren, maar dan kan er natuurlijk weer warme buitenlucht naar binnen komen. Dit maakt mobiele airco’s minder efficiënt.

Sinclair Airco Prijs - Installatie - Offerte

Beide modellen hebben zo hun voor- en nadelen. Voordelen vaste airco Als je kiest voor een vaste airco aan een muur of plafond, moet je nauwelijks aan leefruimte inboeten. Mobiele airco’s zijn daarentegen vrij logge toestellen en ze kunnen heel wat plaats innemen in een ruimte. Vaste airco’s hebben vaak een groter koelvermogen dan de mobiele varianten.

Een mobiele airco met een beperkt vermogen is dan ook niet geschikt voor het koelen van grote ruimtes. De afvoer van de warme lucht bij vaste airco’s gebeurt simpelweg via een buitenmuur. Bij een mobiele airco zonder buitenunit moet je zoals reeds gezegd telkens een raam of deur openen om de warme lucht met behulp van een afvoerslang af te voeren.

Daikin Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Ga voor een erkend installateur! De plaatsing en aankoop van een vaste airco laat je best over aan een erkende koeltechnieker. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs. Klik hier voor meer info. Voordelen mobiele airco Met een vaste airco zonder buitenunit kan je slechts één ruimte koelen.

Zo kan je met een verplaatsbare airco bijvoorbeeld ’s morgens je werkkamer afkoelen en ’s avonds de slaapkamer. Je moet er wel rekening mee houden dat een mobiele airco vrij log is. Geregeld verhuizen tussen verschillende verdiepen is bijvoorbeeld niet haalbaar. De prijzen van een draagbare airco liggen een pak lager dan die van een vaste airco zonder buitenunit.

Lg Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Sinclair Airco Prijs - Installatie - OfferteMitsubishi Electric Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte


Prijs airco zonder buitenunit De prijzen voor een airco zonder buitenunit zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer het vermogen, het type (vast of mobiel), de energieprestaties en eventuele extra’s (verwarmingsfunctie, afstandsbediening,…) zullen een impact hebben op de kosten. Voor de plaatsing van een vaste airco zonder buitenunit kan je je verwachten aan een prijs tussen 1.

000 euro. Laat je de airco plaatsen door een erkend aannemer in een privéwoning ouder dan 10 jaar? Dan kom je in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief; je betaalt dan slechts 6% BTW in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. De installatie van zo’n vaste airco zonder buitenunit laat je beter over aan een erkend aannemer.

Samsung Airconditioning Prijs - Installatie - OfferteBen je op zoek naar een professional voor de installatie van een vaste airco? De kosten voor mobiele airco’s liggen zoals gezegd een pak lager. De startprijs voor een mobiele airco zonder buitenunit ligt rond 200 euro, maar de prijzen van luxueuze modellen kunnen al oplopen tot ongeveer 900 euro.

Wil je een mobiele airco kopen? Ontdek hier het aanbod in de webshop. .

Samsung Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Staat de zon op je woning en is het niet te houden? Investeer in een duurzame airco. Wil je geen buitenunit of is dat niet mogelijk? Verdiep je in een vaste monoblock airco…Vergelijk airco offertes Erkende vakmensen - binnen 2 minuten aangevraagd, Inhoudsopgave, Wat is een airco zonder buitenunit? Een vaste monoblock airco is een koelingssysteem zonder buitenunit.

Bij een vaste monoblock airco gebeurd het proces in de binnenunit. Een vaste monoblock is geschikt voor huizen, appartementen en flats waar weinig tot geen plek is voor een buitenunit. Bij appartementencomplexen mag je vaak geen buitenunits plaatsen of hangen. Dan is een vaste monoblock airco de ideale oplossing om je huis toch optimaal te koelen.Enkele bekende airco merken die vaste monoblock airco’s maken zijn Innova, Maiko, Coolbuddy en Daikin.

Airwell Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

nl, Wat is de prijs van een vaste monoblock airco? Hieronder zie je de gemiddelde prijzen van een airco zonder buitenunit. De onderstaande prijzen zijn inclusief de monoblock airco en 21% btw. De installatiekosten (inclusief 21% btw) staan apart vermeld. Type airco (kosten, exclusief airco) €500 (prijs, excl. installatie) €900 (prijs, excl.

100 (prijs, excl. installatie) €1. 300Hoe werkt een vaste airco zonder buitenunit? Bij een vaste monoblock airco zit het koelingssysteem in één compacte binnenunit. Dat zorgt ervoor dat opstelling van het aircosysteem er net even wat anders uitziet dan bij een splitunit airco. Bij het koelen van de lucht wordt er vocht onttrokken.

General Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Om een vaste monoblock airco te laten werken heb je twee luchtkanalen naar buiten nodig voor het verversen van de lucht. Er zijn ook aircosystemen die maar één kanaal nodig heeft om te functioneren. Het unit zelf werkt als volgt:De monoblock unit uit de kamer. De . Dit wat zorgt voor koele lucht.

Daikin Airconditioning Prijs - Installatie - OfferteSinclair Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte


Het koudemiddel . Het koudemiddel gaat vervolgens langs een af aan de buitenlucht. Het en het proces begint opnieuw. 100% Vrijblijvend - Vergelijk eenvoudig en snel meerdere specialisten, Welk koelvermogen moet mijn monoblock airco hebben? Bij het kiezen van de juiste airco is het belangrijk om naar het koelvermogen te kijken.

Lg Airco Prijs - Installatie - Offerte

De meeste airco’s hebben een koelvermogen tussen de 2,5 en 5 k, W. Monoblock airco’s hebben meestal een koelvermogen van 2,5 of 3,5 k, W.Hier lees je meer over het kiezen van de juiste koelvermogen. Roosters, Voor de aan- en afvoer van lucht heeft een vaste monoblock airco twee gaten of één gat nodig.

Dit kunnen eenvoudige rasters zijn. Maar er zijn ook afsluitkleppen die opengaan als de airco draait en sluiten als het apparaat uit staat. Omdat deze roosters worden veel minder opvallen dan een buitenunit wordt een vaste monoblock airco regelmatig goedgekeurd voor monumentale panden en appartementen. Bron foto: budgetstove. nl, Welke vaste monoblock airco modellen bestaan er? Er bestaan twee soorten airco modellen die in woningen worden geïnstalleerd.

Panasonic Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Dit type komt net onder het plafond tegen de wand te hangen. De vloerairco komt op de vloer te staan of ter hoogte van een radiator. Dit type monoblock airco zie je iets minder vaak terug. Wat is het verschil tussen een mobiele en vaste monoblock airco? Er twee verschillende airco’s waarbij je geen buitenunit nodig hebt.