Daikin Airco Prijs - Installatie - Offerte thumbnail

Daikin Airco Prijs - Installatie - Offerte

Published Dec 19, 21
6 min read

Airwell Airco Prijs - Installatie - Offerte

Toshiba Airconditioning Prijs - Installatie - OfferteToshiba Airco Prijs - Installatie - Offerte


Rcotec - Offerte Airco - Installatie - Onderhoud Sinds 1991 HVAC Specialist van BeNeLux & Frankrijk

R-Cotec

Slekkenstraat 4, 9120 Beveren
03 230 46 24
airco bedrijf Lovendegem

De installatie is heel eenvoudig, er zijn geen benodigde verbindingen van diverse units, dit maakt het installatieproces een heel stuk makkelijker. Er simpelweg maar één unit die zorgt voor de aan- en afvoer van de lucht. Een aantal minpunten. Een product kan nog zo veel voordelen kennen, maar er is niets wat zo veel voordelen heeft waarbij er geen sprake is van een aantal nadelen.

Je zult bij deze airco dus iets meer last hebben van het geluid dat wordt geproduceerd dan bij split airco systemen. Deze hebben namelijk wél 2 units, en de lawaaiige onderdelen zitten dus in het buitenste gedeelte verwerkt. Bij mobiele varianten van aircosystemen zonder buitenunit, moet er wel telkens plaats worden gemaakt voor een afvoerslang, deze is er namelijk ter afvoer van de warme lucht.

Dit zorgt voor een mindere efficiëntie. Wegen deze minpuntjes op tegen de vele voordelen die je ervoor terugkrijgt? Jazeker, geleiding van lucht maakt nu eenmaal geluid, en wanneer het systeem in de zomer dagelijks aanstaat, dan hoor je dit op een gegeven moment niet eens meer. En bij de mobiele airco zorgt de benodigde ruimte wellicht voor iets minder efficiëntie, maar dit neemt niet weg dat je hiermee wel een systeem hebt dat je kunt verplaatsen naar waar je wilt, wanneer je dit wilt.

Mitsubishi Electric Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Het heeft beide zo zijn voor- en zijn nadelen, wanneer je kiest voor een airco aan de muur of aan het plafond, dan neemt dit nauwelijks leefruimte in, mobiele airco’s daarentegen nemen behoorlijk wat plaats in. Het koelvermogen van een vaste airco is daarentegen ook een stuk groter dan dat van een mobiele airco, deze kunnen een ruimte veel sneller op de gewenste temperatuur krijgen.Een vaste airco is permanent op één plek gemonteerd, en kan dus niet een andere ruimte koelen, dan zal je meerder systemen moeten installeren. Een mobiele airco kun je gemakkelijk verplaatsen wanneer je de komende uren even in een andere ruimte spendeert. Voor meer inspiratie kunt u altijd een kijkje nemen bij .

Airco’s zonder buitenunit zijn geschikt voor toepassingen waar geen buitenunit geplaats kan worden, of waar dit niet gewenst is. Door het ontbreken van een buitenunit is plaatsing eenvoudig, de plaatsing van de enkele unit met aan- en afvoerkanaal is voldoende. Hierbij kan gekozen worden voor een watergekoelde condensingunit, met wateraansluiting en -afvoer, of luchtgekoelde condensingunit, met lucht aan- en afvoerkanaal.

Sinclair Airco Prijs - Installatie - Offerte

Naast deze split systemen, zoals de wand airco, bestaat er ook een monoblock systeem, dat, zoals de naam al doet vermoeden, eigenhandig koelt en eventueel verwarmt zonder dat er een extra binnenunit nodig is. Bent u op zoek naar een airco die u in meerdere ruimtes kan gebruiken? Kijk dan eens bij onze mobiele airco’s.

Panasonic Airconditioning Prijs - Installatie - OffertePanasonic Airco Prijs - Installatie - Offerte


Een airconditioner biedt uitkomst wanneer u opziet tegen de installatie van een split unit airco. De monoblock airco’s bestaan enkel uit één deel en zijn door uzelf te installeren. Ze worden ook vaak aangeduid als airco zonder buitenunit. De monoblock airco kan in huis geïnstalleerd worden tegen een buitengevel. Door middel van 1 of 2 ventilatiegaten in de muur, kan het zijn werk al doen.

Een monoblock is daarnaast onderhoudsvriendelijker. Door de afwerking aan de buitenkant van uw woning enkel met ventilatieroosters heeft u geen last van de doorn in het oog die de afzuiging van een split unit kan veroorzaken. Daarnaast zal er geen geluidsoverlast door de afzuiging worden veroorzaakt buiten uw woning. Dit is voor uw directe omgeving een groot voordeel.

Sinclair Airco Prijs - Installatie - Offerte

General Airco Prijs - Installatie - OfferteLg Airco Prijs - Installatie - Offerte


Met buitenunit kan je meerdere binnenunits aansluiten. Binnenunits kunnen ook makkelijker op andere plaatsen die niet aan buitenmuur grenzen geplaatst worden. Heel veel mogelijkheden ook naar design. De A-merken zijn hier top in. Laten installeren wat het iets duurder maakt, Andere, moet aan buitenmuur, waar 2 grote gaten in komen.

Je kan dat wel eventueel zelf plaatsen, wat prijs wat drukt, want unit op zich kost wel wat De gekende merken (Daikin, Mitsubishi, General-Fujitsu, ...) hebben dit niet in hun gamma, wat moeilijk maakt om te vergelijken. Persoonlijk zou ik een split plaatsen als je daar de mogelijkheid tot hebt.

Heb je na de zoveelste hittegolf van de voorbije jaren besloten om te investeren in een duurzame airco? Prima idee! Maar misschien wil je omwille van bouwkundige, praktische of gewoon esthetische redenen liever geen buitenunit? Airco’s zonder buitenunit hebben weliswaar enkele voordelen, maar vooraleer je zo’n toestel in huis haalt, doe je er toch goed aan om je ook te informeren over de mogelijke nadelen.

Lg Airconditioning Prijs - Installatie - Offerte

Zo’n systeem koelt je huis door de warme lucht uit je huis naar buiten te blazen via een luchtafvoer, meestal door een halfopen raam. Een airco-console Een airco-console zonder buitenunit heeft wielen en kun je makkelijk verplaatsen. Omdat je aan de buitenkant van je huis helemaal niets moet installeren, is het een praktische oplossing voor wie zijn gevel liever niet volhangt met technische onderdelen.

Wil je toch meerdere kamers koelen, dan heb je ook meer airco-consoles én meer afvoerbuizen nodig. Ook zitten bij een airco zonder buitenunit alle onderdelen in één toestel, waardoor dit groter is dan een traditionele binnenunit. Airco’ zonder buitenunit: zijn ze écht handig? Je zult begrijpen dat airco’s zonder buitenunit vooral praktisch zijn als je om een of andere reden écht geen buitenunit kunt installeren.

Sommige modellen zijn ook niet bepaald geruisloos. Om werkelijk te genieten van een comfortabele en discrete oplossing, is het daarom aangewezen om te . Maar dan dreigt dit te wegen op je budget … Ben je op zoek naar het ideale aircosysteem, maar weet je niet welk model je moet kiezen? Onze experts stellen al hun kennis en ervaring ten dienste van jouw project en geven duidelijk advies.

Mitsubishi Electric Airco Prijs - Installatie - Offerte

Aarzel niet om contact op te nemen, wij beantwoorden vrijblijvend jouw vragen.

Vind de beste vakman...Vergelijk offertes van aircobedrijven.

Samsung Airconditioning Prijs - Installatie - OfferteGeneral Airco Prijs - Installatie - Offerte


Deze site maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Bij gebruik van onze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer

Panasonic Airco Prijs - Installatie - Offerte

De voordelen van een airco zonder buitenunit zijn ontelbaar. Zo vraagt hij minder dan een traditionele airco met één of meer buitenunits. Alle technologieën zijn geïntegreerd in één apparaat, wat de installatie, het gebruik en het onderhoud aanzienlijk vereenvoudigt. Dit scheelt tijd én geld. Een compacte airco is fantastisch! Met de airco zonder buitenunit hoef je je geen zorgen te maken over een gebrek aan ruimte.

Benieuwd naar de afmetingen? Ontdek ze op de afbeeldingen..

Voordelen – Het niet nodig om een vrij logge buitenunit aan de buitenkant van de woning te plaatsen. De split airco’s hebben altijd een buitenunit die buiten de woning moet worden aangebracht. In zo’n geval moet je een vrij ontsierend, log apparaat aanbrengen. Aan de buitenkant doet dit vaak afbreuk aan de esthetiek.